sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Virkkaavien pirkkojen villi ilta

Se alkaa pölyttyneiden viinilasien huuhtelulla. Punaviini saa kunnian aloittaa illan. Jatkuu sushin valmistelulla. Syödään nautinnolla. Kilistellään vuorostaan valkkarilla. Kunnes päästään itse asiaan. Kolme eri elämäntilanteissa olevaa nuorta naista käpertyy kukin omaan nurkkaansa sohvalla, ja kaivaa esiin virkkuut. Keskustelua on, mutta se ei ole itse tarkoitus. Yksi aloitteleva virkkuri tarttuu ronskein ottein isoon koukkuun ja matonkuteeseen, ja alkaa valmistaa koria. Mahtavaa miten nopeasti työ etenee! Toisella työn alla on säärystimet, virkkaamalla tietenkin. Kolmas, jo ehkä himpun verran kokeneempi koukun heiluttaja, tekee kaikista yksinkertaisimman työn mitä olla voi, virkkaa bambulangasta tiskirätin. Pari numeroa suositusta isompi koukku, ja valmista tulee illan aikana.

Yksi vaihtaa villin bileillan virkkaamiseen, toinen hylkää työsähköpostin, ja kolmas siirtää kotiäidin pestin miehelleen, ja lähtee virkkaavien pirkkojen maailmaan.

Jonkun mielestä hullua, ehkä vanhanaikaista, joku taisi ihmetellä myös miksi emme lähde baariin. Meidän mielestä kivaa, rentouttavaa, hyvää seuraa, ja lopuksi saa ihmetellä miten seurassa virkkuut edistyy paljon nopeammin kuin kotona. Kiitos pirkot!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti