maanantai 23. helmikuuta 2015

No onkos tullut kesä nyt talven keskelle?

Kun on kasvanut polvia, ja välillä kainaloitakin, myöten lumihangessa, ja kulkenut talvisin kouluun joen yli jäätä pitkin, niin nämä etelä-Suomen lumettomat talvet alkaa pikkuhiljaa ottaa kupoliin. Ei ole lunta ei, on vaan jotain harmaata, etäisesti lunta muistuttavaa massaa, sekä paljon paljon soran peittämää asfalttia. 

Mietin tuossa viikonloppuna kun kävin Kruunukirpussa Helsingissä, että voisin ostaa esikoiselle ihkaensimmäiset sukset. Sellaiset suoraan kenkiin kiinnitettävät. Mutta onneksi katsoin ulos, jossa satoi hyvin railakkaasti vettä, ja jätin sukset kauppaan. Sen sijaan päätin hankkia kurahaalarin. Helmikuussa.

Toivoa sopii, että tämä lämmin talvi enteilisi aikaista kevättä ja pitkää kesää. 

Kevättä enteillen postilaatikkoon oli ilmestynyt Novitan kevätnumero. 


En muista olenko ikinä tehnyt yhtään neuletyötä Novitan lehden ohjeella, mutta siitä saa kivoja ideoita ja vinkkejä. Lehdessä esitellään melko laajasti erilaisia neuletekniikoita ja -kuvioita, ja tietysti myös lankoja. 

Omat neule- ja virkkaustyöt on ollut pari viikkoa tauolla sairastelun takia. Silloin ihminen on kyllä tosissaan sairas jos ei edes virkata jaksa. Työn alla on virkattu viltti Novitan Joki -langasta, jospa se valmistuisi vielä ennen kesää. Vielä harmaan lumen aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti