lauantai 7. marraskuuta 2015

Heijastavat pipot

Kaupasta tarttui mukaan Novitan Heijastus -lankaa harmaana ja valkoisena. Näistäpä tein pienimmille perheenjäsenille pipot, jotka toivottavasti auttaa autoilijoita näkemään heidät pimeässä loskakelissäkin. Näköjään se oli sitten se ajatus, joka sai tarttumaan puikkoihin pitkän tauon jälkeen. 

Ohje (pipo siropäiselle kolmevuotiaalle):

Kaksi kerää Novitan Heijastus -lankaa
8mm puikot (tein pyöröpuikoilla)

Luo 46 silmukkaa. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena (1o, 1n ympäri vaan, ei siis tule saumaa) pari senttiä. Tämän jälkeen neulo sileää neuletta kunnes kappale on 13 cm korkea. *Kavenna neulomalla kaksi yhteen tasavälein neljä silmukkaa kierroksella, ja tee yksi kierros ilman kavennuksia.* Toista *_* vielä kerran, ja jatka sen jälkeen kavennuksia samoissa kohdissa joka kierroksella ilman välikierroksia. Päättele kun jäljellä on 8-10 silmukkaa vetämällä lanka kaikkien silmukoiden läpi. 

Tämä pipo nopeasti ja on tosi helppo tehdä. Lisäsin pipoon vielä tupsun, jonka tein Novitan Tupsukehikolla. Alunperin ajattelin, että onpas turhanpäiväinen kapistus, mutta ekan käyttökerran jälkeen jouduin syömään sanani. Superkätevä laite tupsujen tekemiseen.Tämä oli mun tyylistä tekemistä, nopeaa, helppoa ja yksinkertaista. Pipoja syntyikin heti kerralla kaksi.

4 kommenttia:

 1. Kiva ohje, kiitos tästä. Jotain kautta putkahdin tänne blogiisi ja taidanpa asettua olemaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei Anu! Kiva jos ohjeesta oli hyötyä. Yritän aina laittaa jonkinlaisen ohjeen mukaan, ehkäpä juuri siksi täällä on pitkiäkin aikoja hiljaiseloa. :)

  VastaaPoista
 3. Hei, sinulla on tosi kauniita käsitöitä ja kiva kun ohjeet on selkeät. Kiitos, liisa

  VastaaPoista
 4. Hei! Löysin blogisi pinterestin kautta - ja hyvä niin. Aivan ihana blogi! Kivat ja selkeät ohjeet käsitöihin ja vielä inspiroivasti ja mukavasti kirjoitettu. Hymyilin, kun luin blogiasi. Kiitos ohjeista ja teksteistä. Nyt tuli kiire tehdä keskeneräiset työt loppuun ja aloittaa pipo ja villatakki ohjeillasi. Uusia päivityksiä odotellessa. Hieno blogi, jota seuraan ja käytän tulevaisuudessa.

  VastaaPoista