perjantai 19. syyskuuta 2014

Isoäidinneliö ohjeineen päivineenKuten lupasin aikaisemmassa virkkauskirjoituksessani, tässä tulee ohje isoäidinneliön virkkaamiseen. Tein video-ohjeen, jotta varmasti ihan kaikki saavat neliön tehtyä, vaikka ei olisi pidellyt virkkuukoukkua sitten kouluvuosien. Kannattaa kokeilla virkkaamista, joka mielestäni toimii myös meditaationa. Samalla kun lanka rullaa, ajatukset soljuvat ja katoavat jonnekin äärettömyyteen. No, ei ehkä vielä sen ensimmäisen isoäidinneliön kohdalla, mutta varopas vaan kun jäät koukkuun. :)

Tarvitset lankaa ja virkkuukoukun. Isoäidinneliöön voi käyttää melkein mitä vain lankaa, ja malli on omiaan jämälankojen tuhoamiseen. Itse suosin luonnonmateriaaleja tai sekoitelankoja. Ja se mitä näistä neliöistä voi tehdä, siihen on rajana vain mielikuvitus.


Voit tehdä joko monta pientä neliötä tai yhden ison. Pienistä voi koota vaikka mitä, ja yksi iso on omiaan esimerkiksi vilttiin tai tyynynpäälliseen. Jos et keksi mitä virkkaisit niin isoäidinneliö on aina hyvä valinta. Niitä voi tehdä pikkuhiljaa, ja jonain päivänä keksii, mitä hienoa niistä tekee.


Yritin saada ohjetta kuvaankin. Selitykset lyhenteille: kjs = ketjusilmukka ja p = pylväs. Video-ohjeessa näytetään miten mikäkin silmukka tehdään.Ja sitten se video-ohje Youtube -linkkinä. Kuvausvälineet ei ehkä ollut ihan parhaat mahdolliset, mutta ei anneta sen häiritä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti