keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Uusia langankiemuroita - perinteitä kunnioittaen

Virkkuukoukku on ollut viime aikoina rakas ystäväni. Se on saanut minut jopa aktivoitumaan sosiaalisessa mediassa, kuten Pinterestissä ja Instagramissa. Katselen taitavien ihmisten luomuksia, ja inspiroidun niistä aivan valtavasti. Olen huomannut, että isoäidinneliöiden virkkaaminen on ilmeisesti kuuminta hottia tämän päivän koukuilla, ja minä en ole koskaan virkannut ensimmäistäkään neliötä. Asia täytyi siis korjata hetimiten.

Netti on pullollaan ohjeita isoäidinneliöiden (granny square) tekemiseen, mutta minä päätin nyt ottaa varman päälle ja lainasin kirjastosta kirjan Iloiset isoäidinneliöt (Sarah London). On ilmeisesti useita tapoja tehdä kutakuinkin samannäköinen neliö, mutta tämän kirjan ohje sopi minulle hyvin.


Minulla oli kasa erivärisiä Novita Miami -langan jämiä lanka-arkun perukoilla, ja päätin tehdä jämälangoista isoäidinneliöitä.


Helppoa kuin heinänteko, totesin. Koska en ole päättelyn ja kappaleiden yhdistämisen suuri ystävä, päätinkin tehdä useamman pienen neliön sijaan yhden suuren. Alussa neliö kasvoi hurjaa vauhtia, kunnes vauhti hidastui neliön kasvaessa, ja lankakin pääsi loppumaan. Suuren neliön yhteen kerrokseen menee muuten paljon enemmän lankaa kuin pienen neliön yhteen kerrokseen. ;)Tällainen siitä sitten tuli. Viimeistelin neliön virkkaamalla kehykseksi kolme kerrosta pylväitä. Voin kyllä suositella isoäidinneliöön tutustumista ihan aloittelevallekin virkkaajalle. Työ etenee melko nopeasti, ja silmukoista täytyy osata ketjusilmukka, pylväs ja piilosilmukka. Nämä kaikki silmukat käydään läpi esimerkiksi tässä opetusvideossa, jossa opetetaan myös isoäidinneliön virkkaaminen, tosin hieman eri tavalla millä itse tein. Viikonloppuna tämä viltti matkaa kotikonnuilleni kummilahjaksi ystäväni vauvalle.

Kun itse aloitin käsityöharrastuksen uudestaan sitten kouluvuosien, tuskailin kun löysin blogeista tosi kivoja käsitöitä, mutta vain harvoin ohjeita niihin. Silloin päätin, että jos joskus jaan käsitöitäni esimerkiksi blogin muodossa, niin jaan kyllä myös ainakin suurpiirteisen ohjeen. Jonkun sortin ohje on siis tähänkin tulossa lähiaikoina. Sillä välillä voi käydä jo ostamassa lankaa tai etsiä kotoa lankakätköt. Tai alkaa virkkaamaan tuolla videolinkin ohjeella. :)

1 kommentti: