maanantai 18. toukokuuta 2015

Virkattu tasku läppärille

Blogi on uinunut suloista kevätunta, samoin kuin virkkausinnostukseni. Töihinpaluu sai kuitenkin aikaan sen, että aloin kaivata uudelle työkoneelle suojataskua tai -pussukkaa, jotta voisin hyvillä mielin sujauttaa sen laukkuun kaiken roinan sekaan. En löytänyt mieluista mallia kaupoista, joten päätin virkata sen itse.

Inspiraation lähteenä toimi Molla Millsin kirja Virkkuri, ja sieltä erityisesti sivun 90 Triforce -tyyny. Valitsin langaksi Novitan Savanni bambuviskoosilangan, joka on käsittääkseni sesonkituote. Koukku numero 5 toimi tässä hyvin. Valitsin väreiksi mustan ja valkoisen, ja tuo Triforce -kuvio toimii aika hyvin noissa väreissä. Lankaa pussukkaan meni noin 1,5 kerää per väri.

En kirjoita kuvion ohjetta tähän, koska tein sen tuon Virkkuri -kirjan ohjeella, enkä halua kopioida ohjeita. Kirjaa saa kyllä varmasti lähes mistä tahansa kirjakaupasta ja kirjastosta.

Minun läppärini on käsittääkseni aika tavallisen kokoinen (leveys noin 37 cm). Tein 110 ketjusilmukkaa ja suljin silmukkaketjun renkaaksi. Virkkasin työn alhaalta ylöspäin. Tein ensimmäisen kierroksen kiinteitä silmukoita mustalla, ja toisesta kierroksesta lähtien kuljetin työssä mukana sekä mustaa että valkoista lankaa. Toinen lanka kulkee koko ajan työn sisässä, eli se virkataan silmukoiden sisään. Näin työn nurjastakin puolesta tulee siisti, eikä sinne jää langankiertoja.


Aluksi tuo tekniikka, jossa kuljetetaan toista lankaa mukana, voi tuntua hieman työläältä, mutta kun alkuun pääsee niin sitä ei edes huomaa. Sisässä kulkevaa lankaa kannattaa aina välillä vetäistä hieman, jotta se ei jää liian löysälle. Tuo kuvio muodostuu kymmenen silmukan jaksoista, joten tähän 110 silmukkaan tulee 11 kolmiota yhdelle kuviokierrokselle.


Minun läppärilleni neljä kokonaista kuviokerrosta oli juuri sopiva määrä, ja lopuksi virkkasin vielä yhden kerroksen valkoisella langalla. Kun korkeus oli sopiva, päättelin langan ja ompelin pohjan parsinneulalla kiinni. Vedin kulmia hieman sisäänpäin, koska läppärin kulmat on pyöristetty.Lopputulos oli hauska, ja varmasti erilainen kuin työkavereilla. Myös huomattavasti edullisempi kuin ne nahkapussukat mitä katselin vaihtoehtona tälle. Tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti