maanantai 27. lokakuuta 2014

Vauvan myssy - helppo virkkausohje


Opettelin vastikään joustinneuleen tekemisen virkkaamalla, ja se olikin helpompaa kuin luulin. Ystäväni sai viime viikolla vauvan, ja päätin testata tätä joustinvirkkausta tekemällä vastasyntyneelle neidille myssyn talveksi. Tein heti peräkkäin kaksi myssyä kun oli niin nopeatekoinen malli.Langaksi valitsin Dropsin Andesin ja virkkuukoukun kokoa 7. Näillä eväillä ei kauan nokka tuhise kun myssy on jo valmis. Näin se tapahtuu: Virkkaa 17 ketjusilmukkaa. Tee ketjuun kiinteä silmukka toiseen ketjusilmukkaan koukulta päin katsottuna, ja virkkaa ketjun loppuun saakka kiinteitä silmukoita.


2. Krs: käännä työ. Virkkaa yksi ketjusilmukka, ja kiinteitä silmukoita takareunaan koko kerroksen loppuun. Takareunaan virkkaaminen tarkoittaa sitä, että koukku laitetaan vain silmukan takareunan läpi (ks kuva), kun tavallisessa virkkauksessa koukku laitetaan silmukan etu- ja takareunan läpi.

Jatka toisen kerroksen ohjeella siihen saakka, kunnes työssä on 27 riviä (aloitusketjun lisäksi). 


Ompele lyhyet sivut yhteen parsinneulalla.


Pujottele lanka parsinneulan avulla putkilon toisen aukon ympäri.


Kiristä ja päättele lanka.Valmista tuli! Myssyn voi koristella halutessaan esimerkiksi kukalla tai tupsulla (ei välttämättä vastasyntyneelle käytännöllisin ratkaisu, mutta söpö).


Tämän kukan tein virkkaamalla kaksi erikokoista ympyrää, jotka ompelin yhteen. 

Tällä systeemillä saa helposti tehtyä pipon erilaisista langoista ja erikokoisille ihmisille. Jos malli asuu kotonasi niin voit aloittaa virkkaamalla sen pituisen ketjusilmukkaketjun, minkä korkuisen pipon haluat. Ja pipohan kasvaa työn edistyessä, joten leveyttä voi testailla päähän matkan varrella. 

Superhelppo lahjaidea vaikkapa pukinkonttiin.


3 kommenttia:

 1. Hei. Onpa kiva pipo!
  Ajattelin itsekin kokeilla, mutta ohuemmasta langasta. Kuinka korkea pipo on? Eli kuinka pitkä ketjusilmukkaketju tulisi virkata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Veera! Tuon pipon korkeus on noin 12 cm, ja se on vastasyntyneelle sopiva. Ohuemmasta langasta tulee varmasti kiva pipo. Tämä oli tällainen pikamyssy

   Poista
 2. Heippa! Aivan mahtava ohje, kiitos tästä! Ajattelin tämmösen tehdä lahjaks tulevalle sukulaiselle. Kuinka leveä tuo vastasyntyneen pipo venyttämättä on? Siis ympärysmitta?

  VastaaPoista