lauantai 4. lokakuuta 2014

Viikonloppu ja nyhtöpossu

Viikonloppu täällä taas! Tehtyäni taas aivan luvattoman monta luvattoman mautonta ateriaa, päätin kokeilla jotain vähän muuta kuin kanaa, jauhelihaa, kanaa... Ostin tarjouslaarista possun niskaa 1,7 kilon köntin. Vai kassleriksiko sitä kuuluu kutsua? No, oli mitä oli niin havahduin perjantai-iltana siihen, että siellä se possuköntti röhnöttää jääkaapissa, enkä miettinyt yhtään kaupassa miten sen valmistan. Lukuunottamatta sitä cola -pulloa, jonka nappasin mukaan kun jostain mieleni perukoilta kaikui huuto, että possu ja cola ne yhteen soppii.

Ei muuta ko googlailemaan. Ensisijainen tavoitteeni oli löytää ohje, joka ei vaadi marinoimista, eli ainekset possun kylkeen ja uuniin vaan. Löysin monta ihanaa nyhtöpossun ohjetta, mutta harmikseni totesin, ettei kaapeistamme löydy yhteenkään niistä tarvittavia aineksia. Niinpä päätin soveltaa, ja laittaa sekaan sitä mitä löytyy.

Laitoin possun kannelliseen uunipataan, ja perään heitin soosin, johon tuli

5-7 dl Pepsiä
Iso loraus (0,5-1dl) soijakastiketta
Saman kokoinen loraus ketsuppia
Saman kokoinen loraus sweet chili -kastiketta
Pari sipulia isoina paloina
Useampi valkosipulinkynsi
Jonkin verran kuivattuja chili lastuja (tuore olis tietysti ollut vähintään yhtä hyvä)

Sitten koko komeus uuniin 120 asteeseen illalla kymppiuutisten aikaan, ja aamulla meidän taloudessa tuli herätys siinä viiden aikaan, jolloin olikin sopiva aika ottaa possu pois uunista. Liha irtosi oikein nätisti kahdella haarukalla nyhtäen, ja siihen päälle kaadoin tuota paistolientä, ja jätin siihen toviksi maustumaan. Vielä kannattaisi grillata lihaan vähän rapeampi pinta ja väriä, mutta minähän en enää sitä jaksanut tehdä. Hyvää oli, ja maistui perheen pienimmillekin hyvin. Ehkä jos tekisin pelkästään aikuisille niin laittaisin tuota soijakastiketta reilummalla kädellä, tai vaihtoehtoisesti lisäisin hieman suolaa. 

Todella helppo ruoka valmistaa, ja tuota nyhtöpossua voi sitten syödä eri muodoissa viikonlopun yli. Sopii sellaisenaan lisukkeiden kanssa, burgereihin, leivälle jne.

1 kommentti:

  1. Voi kiitos tästä...ostin just perjantaina tommosen ihmevalmisnyhtöpossunpalan, joka oli vielä kallista eikä maistunu oikein kenellekään.....ja teen todellakin itte ensi kerralla, ehkä kokeilen tätä cokispossua :-)

    VastaaPoista